Oberon Community Platform Forum
November 20, 2019, 08:58:31 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: DMem & etc.  (Read 4574 times)
peasthope
Full Member
***
Posts: 100


WWW
« on: May 22, 2009, 05:16:33 PM »

Folk,

http://bluebottle.ethz.ch/faq.html states,
"After having changed Init, DWidth, DHeight and may be DMem,
type 'c' and press "Enter" ..."

The configuration in the working NO is
Init=b8024fbb ...
Dwidth=1024
DHeight=768
DDepth=8

The machine is started from A2 Revision 2081 CD.
Init=105 yields the Dwidth, DHeight and DDepth above.  Then set
Init=b8024fbb ...

Init and display are then exactly as working in NO
but the A2 screen remains black.

NO does not show a DMem.  Recommendation for DMem?

What else did I miss?

Thanks,              ... Peter E.

Logged
peasthope
Full Member
***
Posts: 100


WWW
« Reply #1 on: May 24, 2009, 06:27:26 AM »

Incidentally, this is really a continuation of the thread begun
on 2009-02-05 and addressing configuration with the CD
based installer.  Starting a new thread was an error.
                        ... Peter E.
Logged
staubesv
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 387



« Reply #2 on: May 25, 2009, 08:34:01 AM »

Now I'm a bit confused... Do I understand this correctly:
- A2 boots with Init=117
- A2 boots with Init=105
- but A2 does not boot when you set Init=b8024bb..., DWidth=1024, DHeight=768, DDepth=8?

DMem: DMem can be used to manually set the amount of display memory in kilobytes. If you do not set this configuration string, the amount of video memory will be computed as DMem = 512KB, while (DWidth * DHeight * (DDepth DIV Cool) >= DMem) do DMem = DMem * 2 (although I'm a bit suprised about the use of ">=" instead of ">").

Recommendation for DMem: Use the size of video memory that is available in your system.
Logged
peasthope
Full Member
***
Posts: 100


WWW
« Reply #3 on: May 25, 2009, 07:43:16 PM »

Sven,

Quote
Now I'm a bit confused... Do I understand this correctly:
- A2 boots with Init=117
- A2 boots with Init=105
- but A2 does not boot when you set Init=b8024bb..., DWidth=1024, DHeight=768, DDepth=8?

A2 has never booted on the HP 6360 since the Xmas 2004(?) release.

NO, Native Oberon, works routinely.  I tried unsuccessfully to mimic
the NO startup parameters in A2 startup.  I don't understand why video
settings which work for NO, fail for A2.    Huh

Quote
Recommendation for DMem: Use the size of video memory that is available in your system.

Is that the memory on the video card or RAM available for use as
framebuffer?  In the first case A2 should get the number directly
from the card.  I guess you mean the second case.  I should give
the framebuffer at least enough memory for
DWidth x DHeight x DDepth bits. But A2 should calculate that as
well me.

Thanks,                 ... Peter E.

Logged
staubesv
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 387



« Reply #4 on: May 26, 2009, 08:05:49 PM »

Maybe the black screen is not the result of wrong display settings but A2 simple fails to start.

The trace output of the boot process could help to get a better understaning of the problem (TraceMode=4, TracePort=1, TraceBPS=115200 to direct the trace output to COM1, TraceMode=1, Init= to see it on the screen).
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!