Oberon Community Platform Forum
December 14, 2019, 06:18:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: A2 alpha  (Read 14714 times)
soren renner
Global Moderator
Full Member
*****
Posts: 216



« Reply #15 on: October 20, 2010, 08:03:28 PM »

I don't know if everything in this new alpha works, but the tracer now compiles and runs.
Logged
Bernhard T.
Administrator
Full Member
*****
Posts: 164


« Reply #16 on: October 22, 2010, 01:10:44 PM »

Revision 3630 is here: ftp.lrz.de/transfer/BlueBottle-A2/A2_Rev-3630.iso
Logged
soren renner
Global Moderator
Full Member
*****
Posts: 216



« Reply #17 on: October 24, 2010, 02:38:12 AM »

Works well. Except that networking doesn't start up.
Logged
Bernhard T.
Administrator
Full Member
*****
Posts: 164


« Reply #18 on: October 24, 2010, 11:16:37 AM »

on my dual PIII (see: http://www.ocp.inf.ethz.ch/wiki/Documentation/HardwareCompatibility#toc3) neither Rev 3620 nor 3630 boots from CD (via PLoP)  ...

I have traced it on the serial port:

It hangs with a black screen indefinitely on loading something like USBKeyboard (I don't have the log at hand and could not find any name which rings a bell when looking at PartitionsSetConfig in the Build.Tool with which I created the images).

so: more to come later ...
« Last Edit: October 25, 2010, 08:28:48 AM by Bernhard T. » Logged
staubesv
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 387



« Reply #19 on: October 25, 2010, 09:46:50 AM »

Try to disable automatic hardware detection (don't call PCITools.DetectHardware). This also causes USB device drivers to be loaded.
Logged
Bernhard T.
Administrator
Full Member
*****
Posts: 164


« Reply #20 on: October 25, 2010, 01:48:52 PM »

Hi Sven,

although I scanned the Partitions.SetConfig arguments and the Configuration.XML (located in ../Test/System.zip) on my build system, I could not find the place where PCITools.Detecthardware might be called.

In the mean time I realized that this system had both a PS/2 and a USB mouse connected. I removed the USB mouse and now it boots nicely.

Should I try anything further?

Apparently the reason for the hanging is the combination of an USB mouse and a PS/2 style keyboard. I attached the serial loog of several attempts (successful and hanging during initializing the usb keyboard).

regards
   Bernhard
-----------------------------
thread continued here: www.ocp.inf.ethz.ch/forum/index.php/topic,439.0.html

* KERMIT.LOG (20.74 KB - downloaded 273 times.)
« Last Edit: October 26, 2010, 11:59:55 AM by Bernhard T. » Logged
soren renner
Global Moderator
Full Member
*****
Posts: 216



« Reply #21 on: October 30, 2010, 11:14:16 PM »

Quote
Works well. Except that networking doesn't start up.

Which was of course a hardware issue.
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!